Quantcast
Viewing latest article 4
Browse Latest Browse All 10

Tatuajele: sigure sau nu?

Image may be NSFW.
Clik here to view.
Mii sau poate chiar sute de mii de persoane din secolul 21 au modele de tatuaje pe corpurile lor, iar arta tatuajelor este o mare afacere, asa ca riscurile asociate sunt tinute sub tacere. Fiti foarte atenti la faptul ca pielea noastra este prima linie de protectie in calea numeroase boli si bacterii, asa ca, evident, tatuajele reprezinta un atac asupra stratului de piele de protectie, strat de care avem nevoie pentru o sanatate buna.

Procesul de tatuare este familiar celor interesati de aceasta “arta”. “Cum sa…” a fost prezentat de mai multe ori la televizor si adevarul este ca multi dintre noi deja au un tatuaj sau s-au gandit sa isi faca unul.

Tatuarea se face cu un ac, folosit pentru a perfora pielea, depozitand astfel cerneala in gaurile din piele. Procedura de tatuare poate lua cateva minute sau o intreaga zi, in functie de marimea si complexitatea acestuia. Durerea asociata cu acest proces poate fi usoara sau severa. Si deoarece pielea este ranita, aproape in toate cazurile apar sangerari minore.

Asadar, care ar fi mai precis riscurile implicate de efectuarea unui tatuaj pe corp?

Multor persoane le apar infectii la nivelul pielii, dupa realizarea tatuajului. Acestea pot fi infectii usoare, care se vindeca singure si fara niciun tratament sau medicament sau pot fi rezultatul folosirii unui ac murdar, in cel mai rau caz ducand la hepatita sau HIV. Dar, desigur, un profesionist in tatuaje nu va folosi un ac murdar de la un client la altul. Daca aveti de gand sa va faceti un tatuaj, asigurati-va ca se va folosi un set pentru tatuare nou-nout.

Alergiile reprezinta un alt risc. Unele persoane sunt alergice la cerneala si pot aparea reactii minore sau severe, la fel ca in cazul oricarei alte alergii. Acestea includ simptome ce se observa la nivelul pielii, precum roseata, mancarime, inflamare, basicare, cruste, eruptii. Mergand mai departe de piele, un tatuaj poate cauza respiratie suieratoare, senzatie de constrictie, tuse, respiratie ingreunata, umflarea fetei, pleoapelor, buzelor, limbii sau gatului, dureri de cap, nas infundat, rinoree, stranut, ochi rosii (injectati), cu mancarimi, umflati sau aposi. In cazuri rare, poate aparea si o reactie alergica ce poate ameninta viata, mai precis anafilaxie.

Cicatrizarea poate aparea ori dupa creerea unui tatuaj, ori dupa indepartarea unuia. Granuloamele sunt noduri mici sau umflaturi care se formeaza in jurul unui lucru pe care corpul il percepe ca fiind substanta straina, precum particulele din pigmentul tatuajului. Unele persoane se plang de inflamatii sau durere in si in jurul zonei tatuajului.

Image may be NSFW.
Clik here to view.
In prezent se desfasoara cercetari pentru a studia cum organismul descompune compozitia pigmentilor de cerneala si ce se intampla cu acele elemente. Unele posibilitati ar fi ca organismul sa digere si sa distruga cerneala in acelasi mod cum distruge bacteriile. O alta posilitate  este ca cerneala sa fie metabolizata si excretata.

Ultima problema cu aceasta forma de arta populara este ca se poate sterge cu timpul, dar chiar si asa, este considerata a fi permanenta. Tatuajul care a parut atat de smecher la varsta adolescentei s-ar putea sa nu mai fie atat de placut cand devii bancher sau bunic. Indepartarea acestuia presupune timp, bani si durere. Cea mai eficienta metoda este cea cu laser. Acesta presupune de obicei cateva vizite pe o perioada de cateva saptamani sau chiar luni. Rezultatele variaza si cum unele culori sunt mai tari decat altele, este posibil ca indepartarea in totalitate sa nu fie posibila.

Tatuajele nu ar trebui facute dintr-un impuls. Este intelept sa va ganditi bine la implicatiile pe care le are un tatuaj, pe care este posibil sa nu il mai doriti la un anumit moment al vietii voastre. Da, tatuajele sunt un capriciu la moda, dar atentie la consecintele avute.

The post Tatuajele: sigure sau nu? appeared first on Beauty Talks.


Viewing latest article 4
Browse Latest Browse All 10

Trending Articles