Image may be NSFW.
Clik here to view.In cazul infectiilor urinare este vorba despre infectii localizate la organele care alcatuiesc tractul urinar.
Cel mai adesea sunt afectate doamnele, care sufera constant de recidive cronice infectioase. Uretra este la femei mult mai scurta decat la barbati si astfel bacteriile reusesc sa ajunga mult mai usor la vezica. Totusi, barbatii sunt si ei afectati, in special cei care sufera de prostata marita si au dificultati la urinare.
Cele mai dese cauze ale infectiilor urinare sunt:
Bacteriile
Cel mai adesea este vorba de bacterii ascendente, provenite din tractul digestiv (stomac-intestin), de obicei bacteria Escherichia coli.
Infectii urinare
Prezenta deja a unei infectii urinare apartine factorilor de risc deosebit de ridicati datorita posibilitatii reaparitiei ei ulterioare, in lipsa unui tratament corespunzator.
Contactul sexual
Contactul sexual foarte des favorizeaza patrunderea in vezica a bacteriilor, datorita iritarii permanente a uretrei.
Sarcina
Modificarile hormonale radicale din timpul sarcinii pot duce la inmultirea masiva a bacteriilor.
Marirea prostatei
Asa cum s-a precizat si la inceput, o prostata marita cauzeaza dereglari in eliminarea urinei si duce la recidive infectioase la nivelul cailor urinare.
Pietrele si modificarile tumorale
Ingustarile cauzate de tumori sau prezenta pietrelor duc la imposibilitatea eliminarii normale a urinei si deci implicit la asigurarea conditiilor optime dezvoltarii si multiplicarii bacteriilor.
Dereglarile metabolice si perturbarile de genul gutei sau al diabetului, precum si un sistem imunitar slabit pot favoriza aparitia infectiilor urinare.
Simptome si diagnostic
- Durere si senzatia de arsura la urinare
- Urinari frecvente noaptea
- Contractii la nivelul vezicii
- Sange in urina
- Suprasolicitarea vezicii si in cazul eliminarii unor cantitati mici de urina
- Prezenta ,,malului’’ in urina
- Febra
Infectiile urinare trebuie tratate cu foarte mare atentie, deoarece ele pot duce la complicatii extrem de grave prin raspandirea infectiei la nivelul rinichilor. Aceasta se manifesta prin febra foarte mare, dureri puternice in zona rinichilor si o stare de boala accentuata, generalizata. Este obligatoriu sa apelati in aceste situati la consultatiile medicului specialist.
Image may be NSFW.
Clik here to view.Cu ajutorul ecografiei, medicul Dumneavoastra curant va poate controla imediat vezica si rinichii si poate diagnostica foarte usor prezenta unei infectii urinare la nivelul rinichilor sau a pietrelor la nivelul vezicii.
Ingustarea cailor urinare, dar si prezenta tumorilor pot fi depistate cu ajutorul imaginilor Röntgen.
Pentru controlul general, medicul Dumneavoastra va avea nevoie de asa numita ,,urina de mijloc’’. Acesta inseamna ca prima urina va fi aruncata si se va lua pentru proba doar urina de la jumatatea eliminarii. Astfel pot fi depistate ideal bacteriile care se dezvolta in afara uretrei.
Asa numitele benzi pentru urina au rolul de a dovedi prezenta celulelor sanguine albe si rosii, a bacteriilor, proteinelor si a sangelui in urina.
Posibilitati de tratament
Daca este vorba de ingustarea canalelor urinare, a prezentie unei tumori sau a pietrelor, o simpla interventie chirugicala poate elimina aceste neplaceri severe.
In cazul unei infectii urinare manifestata deja prin eliminare de puroi, se va urma un tratament antibiotic. Acesta este necesar pentru a elimina riscul raspandirii infectiei la rinichi. In acelasi timp pot fi administrate si medicamente antispastice, pentru a calma crampele la nivelul vezicii. Pentru scaderea pH-ului multi medici recomanda preparate care contin un aminoacid natural, fara efecte secundare.
Metode alternative de tratament
Afinele au un continut ridicat de tanine care au efect antibacterian si impiedica fixarea bacteriilor in peretii vezicii. Astfel este recomandat in cazul neplacerilor acute sa beti cel putin 200 ml de suc natural de afine diluat cu apa plata.
Merisorul ingreuneaza si el fixarea bacteriilor pe peretii vezicii. Astfel el poate preveni si impiedica recidivele infectioase.
Ciupercile Vital
Coriolus versicolor este, datorita efectului sau antibiotic si antiviral, principala alegere in cazul infectiilor urinare.
Polyporus umbellatus – Ca antibiotic natural traditional, Polyporus este utilizat de Medicina Traditionala Chineza de mii de ani. Astfel se stie ca efectul sau antibiotic puternic este eficient si in infectiile urinare severe, deja instalate. El stimuleaza si eliminarea lichidelor, deci este eficient in cazul dificultatilor in eliminarea lichidelor.
Shiitake este recomandata in sustinerea tratamentului in cazul in care bacteriile sau virusii s-au inmultit masiv. Ea intareste sistemul imunitar.
Agaricus blazei murrill este o ciuperca imunomodulatoare si se recomanda administrarea ei in combinatie cu una din ciupercile mai sus enumerate.
Aveti grija sa consumati suficiente lichide in timpul zilei. Cantitatea de lichid necesara reprezinta 30ml/kg corp (deci o persoana cu 60 kg trebuie sa consume 1,8 l). Doar astfel rinichii pot fi mentinuti la parametrii normali si ricul reaparitiei unei infectii este mult redus.
The post Infectiile cailor urinare – cistita appeared first on Beauty Talks.